Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ φύλλου


125 γρ μαργαρίνη ή μαγειρικό λίπος
100 γρ γιαούρτι
100 γρ ανθρακούχο νερό
1 κ.γ αλάτι
1 αυγό και ένα ασπράδι
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
500 γρ αλεύρι για πίτες


Για την επάλειψη


• 1 κρόκο αυγού με λίγες σταγόνες γάλα


Γέμιση


50 γρ ανθότυρο ή μυζήθρα
100 γρ τυρί φέτα
100 γρ κίτρινα μαλακά γλυκά τυριά
80 γρ ζαμπόν σε κυβάκια ή λεπτές φέτες
100 γρ μπέικον σε λεπτές φέτες
ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς
100 γρ μανιτάρια
ρίγανη θυμάρι και μαντζουράνα (φρέσκα ή ξερά) μόλις βγουν από τον φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη με το γιαούρτι και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ανθρακούχο νερό, να μην ξεθυμάνει, και το αλεύρι λίγο-λίγο.
Αφήνουμε το ζυμάρι μια ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μεμβράνη, σε θερμοκρασία δωματίου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.
Ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια, όχι πολύ λεπτά.
Βάζουμε στο κέντρο γέμιση και κλείνουμε τις άκρες να γίνουν σα βαρκούλες.
Αλείφουμε με τον κρόκο χτυπημένο με λίγες σταγόνες γάλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μυρωδικά.


http://gasteroplix.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου