Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΝΗΣ



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φρέκα φύλλα Ψαχνών για γλυκά που αγαπώ ιδιαίτερα και μεταχειρίζομαι πάντα εδώ και καιρό. Είναι φρέσκα, πάντα ακέραια χωρίς σπασίματα και απλώνονται εύκολα. Έτσι λοιπόν όπως ήταν ρολό τα έκοψα στη μέση και τα άνοιξα όπως τα βλέπετε. Προηγουμένως είχα ετοιμάσει τη γέμιση.
300 γραμ. καθαρισμένα ψίχα φυστίκια Αιγίνης
1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα πορτοκαλιού   (είναι κάτι πολύ μικρά φακελάκια)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο φρέκο βούτυρο αγελαδινό και 2 κουταλιές μέσα Φυτίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όπως βλέπετε βουτυρώνω ανα δύο φύλλα..





Ρίχνω με το κουτάλι τη γέμιση παντού σχεδόν ενώ προηγουμένως έχω βάλει στην άκρη ένα μικρό φλιτζάνι απο αυτήν για να ρίξω επάνω στα γλυκά για στόλισμα.








Εν συνεχεία τα κάνω λεπτά ρολά και τα κόβω στη μέση έτσι τυλιγμένα.,



Τα στριφογυρίζω και τα κάνω μικρά ρολάκια σαραγλί.




Το ταψάκι ε΄τοιμο το ένα δίπλα στο  άλλο και τα βουτυρώνω ελαφρά απο επάνω. Τα βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ανάλογα με το φούρνο σας ( εγώ έχω αερίου και είναι δυνατός) τα αφήνω να ψηθούν.




Οσο ψήνονται ετοιμάζω το σιρόπι του που γίνεται απο:


4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 
χυμό απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη , που σ' αυτή τη περίπτωση ..δεν είχα και δεν έβαλα δυστυχώς. Η διαφορά είναι οτι με τη γλυκόζη παίρνει και μία γυαλάδα..




Τα φύλλα απο το άλλο μισό τα γέμισα με καρυδόψιχα με τα σχετικά αρώματα ( κανέλα, φρυγανιά, ζάχαρη , μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο) και έφτιαξα μικρά τριανταφυλλάκια για να τα ξεχωρίζω. Στο τέλος τους έβαλα και στο κέντρο 1/4 απο κερασάκι γλασέ ενώ στα άλλα με το φυστίκι Αιγίνης έριξα τη ψίχα που είχα ξεχωρίσει .







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου