Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα Μαδέρα

Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 45 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

1 φιλέτο μοσχαρίσιο (250 g κρέας ανά άτομο)

1 Κλασσικός Κύβος Βοδινού
2 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια κρασί μαδέρα (ή μαυροδάφνη)
1/2 κουταλιά Βιτάμ
1/2 κουταλιά τοματοπολτό Pummaro
λίγοι κόκκοι μπαχάρι
πιπέρι
μπρόκολο
πατάτες


Εκτέλεση


1. Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό, το δένουμε και το γεμίζουμε με πιπέρι. Αν δεν είναι λιπαρό ψιλοκόβουμε λαρδί και χώνουμε τα κομματάκια σε τρυπούλες στο κρέας.

2. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατό φούρνο (220o C) και ψήνουμε για χρόνο 15' ανά 500 g κρέατος και επί πλέον 10` για κάθε 500 g.

3. Μόλις αρχίσει να ψήνεται,κι από τις τέσσερις πλευρές, προσθέτουμε κρεμμύδια κομμένα και ελάχιστο νερό.

4. Βγάζουμε το ψημένο κρέας από το ταψί και κρατάμε τη σάλτσα. Τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Αφαιρούμε το πολύ λίπος αφήνοντας 1-2 κουταλιές και το σβήνουμε με μαδέρα.

5. Προσθέτουμε τη φαρίνα, την αφήνουμε να καβουρδιστεί, προσθέτουμε το Κύβο Βοδινού KNORR, το ποτήρι κρασιού μαδέρα, τον τοματοπολτό διαλυμένο σε λίγο νερό, το μπαχάρι καi το αφήνουμε να βράσει.

6. Το ξαφρίζουμε, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε την παχύρρευστη σάλτσα γύρω από το κρέας, που έχουμε κόψει σε φέτες, στην πιατέλα.

7. Σερβίρουμε με μπρόκολο και πατατούλες.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου